Extra aandacht schoonmaak Noord/Zuidlijn

Extra aandacht schoonmaak Noord/Zuidlijn

Net als alle reizigers in het openbaar vervoer dragen onze medewerkers op de Noord/Zuidlijn in Amsterdam tegenwoordig mondkapjes. Bij het schoonmaken besteden zij bovendien extra aandacht aan het desinfecteren van alle contactpunten. “Denk daarbij bijvoorbeeld aan de stangen, leuningen en stopknopjes in de GVB metro’s, maar bijvoorbeeld ook de trapleuningen, vuilnisbakken en bankjes op het perron worden extra vaak schoongemaakt”, vertellen schoonmaakmedewerkers Mohammed Errahhali en Hassan Baaeuch.

Samen werken zij op Station Noord, het beginpunt van de Noord/Zuidlijn. Op deze locatie merken ze dat het langzaam weer iets drukker wordt. “Waarschijnlijk werken nog veel mensen thuis”, zegt Mohammed, “want het is nog lang niet zo druk als vóór de coronamaatregelen van kracht gingen.”

Terwijl Mohammed en Hassan samen een bankje op het perron schoonmaken is het duidelijk dat de heren plezier in hun werk hebben. “Ik ben er ook best trots op dat ik mezelf nuttig kan maken in deze periode. Met ons werk kunnen we nu echt een positieve impact maken”, vertelt Mohamed. “De reizigers die we tegenkomen hebben ook opvallend meer respect voor het werk dat we doen. Vorige week stapte er zelfs een meneer op ons af om ons speciaal te bedanken. Dat is natuurlijk erg leuk.”

Schoonmaak GVB perron Noord Zuidlijn