Schoonmaak RAVU ambulances

Schoonmaak RAVU ambulances

Bij de ambulances van de RAVU (Regionale Ambulance Voorziening Utrecht) was het de afgelopen maanden een drukke en hectische periode. Omdat er in de ambulances veel corona patiënten werden vervoerd was de kans op besmetting altijd aanwezig. Volledig gehuld in beschermende pakken maakten onze schoonmaaktoppers toch alle ambulances vakkundig schoon.

Door het coronavirus moest de ambulancepost zo vaak uitrukken, dat er bij de RAVU ook nachtdiensten werden gedraaid. In een interview dat onze collega Danny Biver (werkzaam bij RAVU) gaf aan het GGZ vakblad ‘traumazorgnetwerk midden-Nederland’ vertelt hij dat het vooral in het begin erg druk was. Omdat de ambulances na iedere rit moesten worden gereinigd, ging het werk constant door.

“Soms was de patiënt al overleden als ze aankwamen, dat was wel schrikken”, zegt Danny in het mooie interview. Ondanks alle gevaren en hectiek heeft Danny het werk met veel plezier gedaan. “Het is voor een goed doel en dat geeft je een goed gevoel.”